Η περιοχή

Προς το Νότο:

Η Ανάβυσσος είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό. Έχει ιστορία αιώνων και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αρχαία Ανάφλυστο. Ίσως το πιο σημαντικό εύρημα να είναι το ταφικό άγαλμα του Κούρου Κροίσου του 530 πχ, που είναι το πιο καλλιτεχνικό άγαλμα Κούρου που έχει βρεθεί,μιας και απεικονίζει κίνηση (βηματισμό). 
Η παραλία Sandy Beach της Αναβύσσου απέχει 3χλμ. από το ξενοδοχείο με  αρκετό άνεμο και λιγότερη άμμο παρά το όνομά της. Είναι ιδανικό μέρος για όλα τα είδη windsurf . Εδώ διοργανώνονται ελληνικά και ξένα τουρνουά. Στα 2χλμ. από το ξενοδοχείο είναι η αμμώδης παραλία του Αγίου Νικολάου με καθαρά ρηχά νερά, ιδανική για παιδιά. Στο τέλος της παραλίας υπάρχει ένα εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον προστάτη άγιο των ναυτικών, τον Άγιο Νικόλαο και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Υπάρχουν μικρές απομονωμένες παραλίες γύρω από το λόφο που είναι χτισμένο το παρεκκλήσι και πάνω του βρίσκονται αρχαία ερείπια.  
Στα νοτιοανατολικά, στο δρόμο προς το Σούνιο συναντάμε ένα τυπικό ψαροχώρι, την  Παλαιά Φώκαια (περίπου στα 4 χλμ.) που ακόμη συντηρείται, κατά ένα μεγάλο μέρος, από τα ψαροκάϊκά της.
Ακολουθώντας τον κυματιστό δρόμο που περνάει μέσα  από ένα καταπληκτικό τοπίο, φτάνει κανείς στο Σούνιο  και βλέπει μπροστά του το ναό του Ποσειδώνα να εμφανίζεται ξαφνικά μέσα από τον καταγάλανο ουρανό.
Το   ιερό  του Σουνίου αναφέρεται πρώτη φορά στην Οδύσσεια. Αρχαιολογικές ενδείξεις δείχνουν ότι υπήρχαν δύο οργανωμένοι χώροι λατρείας κατά τον 7ο αιώνα π.χ. Το ιερό του Ποσειδώνα στο νότιο άκρο και το ιερό της Αθηνάς 500 μέτρα βορειοανατολικότερα. Ο Λόρδος Βύρων χάραξε το όνομά του σε μία από της κολώνες του ναού το 1810.

Πέρα από το Σούνιο βρίσκεται η πόλη του Λαυρίου. Διάσημη για τα ορυχεία ασημιού της που έκαναν την Αθήνα την πιο δυνατή πόλη κράτος του αρχαίου κόσμου. Πολλές εκσκαφές είναι ακόμα ορατές στους δασωμένους λόφους της και μπορεί κανείς να τις εξερευνήσει με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο η μηχανάκι. Σήμερα ακολουθώντας τη διακοπή των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, η περιοχή του Λαυρίου διατηρεί την ιστορική της σημασία και την εξαιρετική ομορφιά της. Τα βιομηχανικά κτήρια του 19ο αιώνα και η γύρω περιοχή , έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού. Αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο από την βιομηχανική και μεταλλουργική τεχνολογία του παρελθόντος, ένα μνημείο της ανθρώπινης εργασίας όπως επίσης και ενός σημαντικού κεφαλαίου της ελληνικής βιομηχανικής αρχαιολογίας. 

Προς Αθήνα:

Προς τα βορειοδυτικά, στο δρόμο που οδηγεί στην Αθήνα βρίσκεται το προάστιο της Σαρωνίδας (περίπου στα 3 χλμ.). Το προάστιο προσφέρει καλοκαιρινά σινεμά, μπαρ και ταβέρνες. Ακόμη πιο κάτω είναι τα προάστια της Βάρκιζας και της Βουλιαγμένης
Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο φτάνουμε στον Πειραιά, το κεντρικό λιμάνι της Αθήνας .
Μπορεί κανείς να φτάσει στην Αθήνα από πολλούς δρόμους. Το λεωφορείο ακλουθεί τη λεωφόρο Συγγρού που φτάνει ως την Ακρόπολη  και βρίσκεται 47 χλμ. από το ξενοδοχείο.