Η Ποιότητα του Ενός – Κάθετη Ροή

Στο σεμινάριο μπορούμε να αισθανθούμε την ενέργεια των δέντρων και των φυτών και τη χρησιμοποιούμε για θεραπεία και διαχείριση του στρες. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το να βιώνουν τις λεπτοφυείς ενέργειες της φύσης είναι από μόνο του μια ευχάριστη έκπληξη. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Η φύση βρίσκεται σε κάθετη ροή. Αυτό μας βοηθάει να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας, και να εξελιχθούμε.
Στη ζωή μας, βιώνουμε αυτοπεριορισμούς, ως αποτέλεσμα τραυμάτων του παρελθόντος, κυρίως της παιδικής ηλικίας.                    
Μερικοί από μας ίσως πιστεύουν ότι χρειάζεται να βοηθάνε τους άλλους για να γίνουν αποδεκτοί και ξεχνούν να φροντίσουν τον εαυτό τους. Άλλοι ίσως έχουν μάθει να είναι επιτυχημένοι στη δουλειά τους αλλά δεν μπορούν να διατηρήσουν μια στενή σχέση με φίλους  ή με ένα σύντροφο. Άλλοι ίσως να πιστεύουν ότι δεν είναι αρκετά καλοί …Υπάρχουν πολλές πεποιθήσεις που μας εμποδίζουν να δεχθούμε τα δώρα που έχει να μας προσφέρει η ζωή.
Στο σεμινάριο της Ποιότητας του Ενός, μαθαίνουμε εξαιρετικά εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγούμε από άχρηστες συμπεριφορές που κουβαλάμε από το παρελθόν, δίχως την ανάγκη να καταφύγουμε σε χρονοβόρες και λεπτομερείς αναλύσεις.
Αποκτούμε τα εργαλεία ώστε να ανταποκρινόμαστε καίρια στα συμβάντα με την αταραξία ενός Βούδα και την πολυχρωμία έκφρασης ενός ουράνιου τόξου: Γαλήνιοι και Καίριοι, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πλευρές της Ύπαρξής μας. Μπορούμε έτσι να εξελισσόμαστε  όλο και περισσότερο, φέρνοντας χαρά και πληρότητα στη ζωή μας.   
Μας δίνεται η ευκαιρία να κατανοήσουμε ότι η κάθε δυσκολία δεν είναι παρά μια πρόκληση  για άλλο ένα βήμα προς την Ολοκλήρωση . Σας προσκαλούμε να φέρετε κι εσείς αυτή την εμπειρία στην καθημερινή σας ζωή και να ξυπνάτε με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο.
Με τη βοήθεια του Μενταγιόν Δυναμικής Δίνης (Vortex Pendant) μπορούμε να διατηρήσουμε την ισορροπία ακόμη και μετά το σεμινάριο και να αυξήσουμε το δημιουργικό δυναμικό μας ανεξάρτητα από την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε: είτε πρόκειται για την ουρά σε μια δημόσια υπηρεσία, είτε νιώθουμε  ένταση, άγχος, ενοχές ή ακόμη όταν αισθανόμαστε ότι ο κόσμος είναι εχθρικός και οι άλλοι μας αδικούν και μας κακομεταχειρίζονται. 

 

Ανοίγοντας  την Κάθετη Ροή  –  Ενδυναμώνοντας όλους τους τομείς της Ζωής
Σωματικά:  Συμβαίνει θεραπεία καθώς κινείται περισσότερη ζωτική ενέργεια μέσα από το σύστημά μας. Νιώθουμε μεγαλύτερη ζωτικότητα και περισσότερη ενέργεια.
Συναισθηματικά: Βιώνουμε γαλήνη, ηρεμία και αγάπη ως εσωτερικές καταστάσεις εντελώς  ανεξάρτητες από τις συνθήκες της ζωής μας.
Νοητικά: Σιωπή, διαύγεια και δημιουργικότητα. Όταν ο νους είναι σε ηρεμία μπορούμε να συγκεντρωθούμε πιο εύκολα και να λάβουμε τις σωστότερες αποφάσεις.
Πνευματικά: Έχουμε μια αίσθηση ολοκλήρωσης, γνωρίζοντας την βαθύτερή μας Ουσία που δεν μεταβάλλεται. Ζώντας μια ζωή με νόημα, ελεύθεροι από τα δράματα που δημιουργεί ο νους.  
Οι εισηγητές του σεμιναρίου της Ποιότητας του Ενός σέβονται την ατομική πορεία του καθενός μας. Προσφέρουν ένα μοναδικό εργαλείο μεταμόρφωσης και τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους χρήσης του. Δημιουργούν τις συνθήκες για να νιώσουμε την κάθετη ροή και το πώς μπορεί να ενσωματωθεί στη προσωπική μας ζωή. Με αυτό το πνεύμα, η ηλικία, το υπόβαθρο, το φύλο, το επάγγελμα,  το αν είσαι έμπειρος διαλογιστής ή το αν δεν έχεις καμία σχέση με το διαλογισμό, το αν έχεις συμμετάσχει σε σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης ή όχι, δεν παίζει κανένα ρόλο. Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το δώρο για μια εξελιγμένη ανθρωπότητα.

Ποιότητα του Ενός,  Επίπεδο 2
Διευρύνουμε τις θεραπευτικές ικανότητες που αποκτήσαμε στο πρώτο επίπεδο για να μπορούμε να τις εξασκούμε και σε άλλους. Βιώνουμε και αναγνωρίζουμε όλες τις γεύσεις και τα αρώματα της ζωής/ τις συχνότητες και μαθαίνουμε τεχνικές που καθαρίζουν τα ενεργειακά μας κανάλια και ενδυναμώνουν τη ροή της ενέργειας μας.

Τι είναι η κάθετη ροή ενέργειας (Verticality)

Ανεξάρτητα πώς το ορίζουμε ,ανάλογα με το υπόβαθρο μας, όλοι αναζητούμε γαλήνη του νου, διαχείριση του στρες, διαλογισμό, να νιώθουμε καλά, να ζούμε στο Εδώ και Tώρα ή αλλιώς να βρισκόμαστε σε κάθετη ροή…
Όταν ερχόμαστε στον κόσμο η ροή της ενέργειας μας είναι κάθετη. Ένα μωρό που μόλις γεννήθηκε έχει την αίσθηση της ενότητας με όλα όσα υπάρχουν. Για ένα μωρό το ‘’ΤΩΡΑ’’ είναι ο μόνος χρόνος που υπάρχει. Καθώς μεγαλώνουμε και υιοθετούμε μια προσωπικότητα και αποκτούμε αίσθηση ταυτότητας, το ενεργειακό μας σύστημα αποκτά οριζόντια ροή. Μπορεί να ξέρουμε πως όλοι είμαστε Ένα, αλλά ζούμε τη ζωή μας ως ξεχωριστές οντότητες.
Η εξέλιξη μας οδηγεί ξανά στην ενότητα. Καθώς διευρύνεται η συνειδητότητα μας, η ροή της ενέργειας μας επανέρχεται σε κάθετη ,ίδια με αυτήν της φύσης.
Η πρακτική της ενδυνάμωσης της κάθετης ροής βρίσκεται στις περισσότερες πνευματικές παραδόσεις, τις πολεμικές τέχνες, τη γιόγκα, το τάϊ-τσι ,την προσευχή κλπ.
Έχουμε τέτοιου είδους αναλαμπές όταν είμαστε ερωτευμένοι, όταν βρισκόμαστε στη φύση, σε σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης, όταν κοιτάζουμε το νεογέννητο μωρό μας, στη διάρκεια συνεδριών Ρέικι, όταν συγκεντρωνόμαστε σε αυτό που δημιουργούμε παίζοντας σαν παιδιά με την άμμο. …
Με λίγα λόγια όταν νιώθουμε ικανοποιημένοι και χαλαροί με τον εαυτό μας και ο χρόνος και ο  κόσμος γύρω δεν έχουν καμία σημασία.
Αυτές οι αναλαμπές αντιπροσωπεύουν την φυσική κατάσταση της ύπαρξης μας. Στον κόσμο του Τάχυον αυτή η φυσική κατάσταση χαλάρωσης και η αίσθηση βαθύτερης επαφής με τον εαυτό μας, λέγεται  Κάθετη Ροή (Verticality).

Κάθε οργανισμός, δέντρα, πουλιά, άγρια ζώα,  βιώνει την κάθετη ροή της ζωτικής του ενέργειας. Αυτό είναι ένα σύστημα ενεργειακής ροής , συνδεδεμένο με τη φύση και λειτουργεί  σε συνεργασία και αρμονία με αυτήν.
Η φύση γνωρίζει την Ενότητα.
Είναι πιο εύκολο να αφυπνιστεί αυτή κατάσταση γαλήνης του νου μέσα από την έμπνευση που προσφέρει  η Φύση. Αυτό το φαινόμενο εκμεταλλεύονται τα  σεμινάρια της Ποιότητας του Ενός, και το ενισχύουν με το ειδικό μενταγιόν δυναμικής δίνης ( Tachyon Vortex  Pendant) που δημιουργεί κάθετη ροή.

«Δεν υπάρχει πραγματικά ανεξάρτητος εαυτός, σε απόσταση από τους άλλους , να επιθεωρεί τον κόσμο, να επιθεωρεί τους άλλους ανθρώπους (ανεπηρέαστος).
Είμαστε συνδεμένοι με τους άλλους όχι μόνο μέσα από το Facebook  και το internet. Είμαστε κυριολεκτικά συνδεδεμένοι μέσα από τους νευρώνες μας… Είμαστε Ένα.
Και αυτό δεν είναι αμπελοφιλοσοφία, είναι επιστήμη της νευρολογίας.»
(V.Ramachandran – νευροεπιστήμων – Πανεπιστήμιο Σαν Ντιέγκο).

Η Κάθετη Ροή στη φύση